La Joue du Loup – mică dar plină de farmec!

Deşi numele localităţii La Joue du Loup înseamnă "falca lupului" această staţiune este una foarte primitoare, situată în sud-vestul departamentului Hautes-Alpes. Relativ nouă este bine îngrijită, cu multă zăpadă în inima Alpilor maritimi, la aproximativ 95 km depărtate de Grenoble - care oferă mult confort şi este foarte popular printre familii. Aici veţi găsi mai multe chaleturi primitoare construite în stil tradiţional din lemn. De aceea satul de vacanţe este cunoscut şi ca "Satul de Lemn". În ciuda dimensiunilor sale mici La Joue du Loup nu este însă o staţiune "liniştită". În centrul aşezării pline de viață veţi găsi magazine, restaurante şi cafenele. Aveţi puţin de mers până în centru unde aveţi acces la instalaţia pe cablu, magazine sau restaurante. De asemenea oferă o varietate mare de agrement, pe lângă pârtii, cum ar fi drumeţii cu rachetele de zăpadă, plimbare cu trăsura trasă de câini sau cai, chiar şi o seară la cinema. Foarte important este însă şi că de aici aveţi acces pe domeniul schiabil SuperDévoluy.

În Joue du Loup aveţi multe posibilităţi de a termina o zi la schi liniştit sau sportiv. Profitaţi de o seară frumoasă la cinematograful "La Tanière“, cu floricele şi o cola, degustaţi diverse specialităţi locale la unul din restaurante sau bucuraţi-vă de liniştea serii la o drumeţie pe zăpadă. Pentru mai multă adrenalină vă aşteaptă Scooterele de zăpadă şi rute cu diverse grade de dificultate în peisajul de vis. Dar şi pentru petrecăreţi se găseşte câte ceva, în pub-urile confortabile sau la discotecă. Pentru mai multă varietate vă recomandăm o excursie la învecinata staţiune SuperDévoluy.

Cu skipass-ul "La Joue du Loup & SuperDévoluy" în domeniul SuperDévoluy & La Joue du Loup vă stau la dispoziţie în total 100 km de pârtii. Reţeaua este una dintre cele mai mari din Alpi şi vă permite explorarea pârtiilor din domeniile schiabile din SuperDévoluy şi La Joue du Loup. Pe acest domeniu extins aveţi acces la 24 de instalaţii de transport pe cablu, cu o diferenţă de altitudine de 1000 m. Domeniul schiabil este ideal pentru familii şi începători, în apropierea staţiunii veţi găsi pante line pentru exerciţii al şcolilor de schi cu instalaţii pe cablu şi "covor magic" (benzi rulante). Cu instalaţia pe cablu tele-mix, telescaune şi gondole, vă duce la pârtiile însorite pe Le-Pierra (2500 m) cu pârtii late albastre. La altitudini mai mari pe cei cu experienţă la schi îi aşteaptă pârtiile roşi, iar sub Gipfelplateaus veţi găsi pârtiile cele mai abrupte din acest domeniu schiabil cu marcaj negru. Telescaunul de mare viteză cu 6 locuri "Le Sommarel" vă duce în cele mai ridicate regiuni ale domeniului schiabil, unde se găsesc piste cu nume promiţătoare cum ar fi "Le Mur" (Zidul). Freeriderii sunt aşteptaţi în special la Combe Ratin sau la Tête de la Cluse cu posibilităţi excelente. De notat pentru părinţi: domeniul schiabil este "Famille Plus Montagne" însemnând că are infrastructura potrivită pentru familii. Copiii începând de la vârstă de 15 luni pot fi lăsaţi la grădiniţa de schi pentru o jumătate de zi sau o zi întreagă. De asemenea părinţii au posibilitatea de a închiria un pătuţ de copil sau un cărucior. Lângă pârtii sunt amenajate derdeluşuri pentru sanie şi locuri de joacă.

SuperDévoluy şi La Joue du Loup vă aşteaptă împreună cu o reţea cu cca. 35 km. Laolaltă cu Col du Festre regiunea oferă cu toate acestea peste 80 km, cu diferite grade de dificultate. Platoul Boucherac, la periferia SuperDévoluy, este în special potrivit pentru începători. Pârtiile din La Joue du Loup oferă o selecţie ideală atât pentru avansaţi cât şi pentru începători. Este posibilă şi legătura la SuperDévoluy şi Col du Festre. Cel mai lung traseu este "Traversée du Dévoluy", foarte exigent nu doar datorită celor 38 de km - de aceea îl recomandăm doar schiorilor de fond cu experienţă şi în formă! Dimpotrivă, traseul la altitudine "Le circuit du pré de renard" (6 km lungime, altitudine 1850 m) este accesibil şi pentru cei cu mai puţină experienţă.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Résidence Les Chalets d'Aurouze, La Joue du Loup, Franta

Verifica tarife si disponibilitate